رییس اداره پدافند غیر عامل دانشگاه علوم پزشکی ایران عنوان کرد؛
غذا به عنوان سلاح (بیانیه به دفتر سازمان بهداشت جهانی)
رئیس اداره پدافند غیرعامل دانشگاه علوم پزشکی ایران بر اهمیت امنیت غذایی و ارسال بیانیهای به سازمان بهداشت جهانی درباره استفاده از غذا بهعنوان سلاح در غزه تأکید کرد.
دکتر نوری در «همایش ملی امنیت غذایی با رویکرد پدافند غیر عامل» که صبح امروز، (سه شنبه) ۲۴ مهر ماه در دانشگاه علومپزشکی ایران برگزار شد، با اشاره به اهمیت امنیت غذایی و تأثیر آن بر پایداری کشورها، به بیان مثالی از تاریخ ایران پرداخت و گفت: در برههای از تاریخ ، قحطی گستردهای به ایران تحمیل شد که دلیل بی عرضگی شاه سیاستهای اجنبی که باعث فروش غلات به نیروهای انگلیس شد که بر اساس گزارشهای تاریخی، حدود ۱۰ میلیون نفر جان خود را به دلیل کمبود مواد غذایی، کاهش سطح ایمنی بدن و شیوع بیماریهای واگیر «وبا و طاعون» از دست دادند.
وی در ادامه با تأکید بر نقش پدافند غیرعامل در تأمین امنیت غذایی اظهار داشت: «امنیت غذایی به معنای مجموعه اقداماتی است که ذخایر استراتژیک مواد غذایی را تقویت کرده و شبکه توزیع مواد غذایی را بهبود میبخشد. این اقدامات میتوانند از بروز تهدیدات مشابه جلوگیری کنند و به پایداری کشور کمک کنند».
ایشان با اشاره به استفاده از غذا بهعنوان سلاح در برخی منازعات، بهویژه در غزه، گفت: «همانطور که در غزه از غذا به عنوان ابزار فشار استفاده میشود، امنیت غذایی میتواند به یکی از ابزارهای مقابله با تهدیدات تبدیل شود».
وی در پایان از تصمیمگیری برای ارسال نامهای به سازمان بهداشت جهانی خبر داد و افزود: «در نشست اخیر با دکتر نوروزی مقرر شد بیانیهای از سوی دانشگاه علوم پزشکی و کمیته همایش به سازمان بهداشت جهانی ارسال شود تا وضعیت بحرانی تغذیه در غزه که بهعنوان سلاح مورد استفاده قرار میگیرد، بهصورت رسمی اعلام و مورد توجه جهانی قرار گیرد».
کامنت